Smuldrepai med eple og honning er en rask og enkel pai å lage om du får plutselige gjester eller lyst på dessert. Server gjerne smuldrepai sammen med vaniljeis eller pisket krem. Smuldrepaien er ekstra god når norske epler er i sesong.

Oppskriften er lånt fra honning.no
Du trenger:
PAIBUNN
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel, finmalt
2 ss vann
1 dl flytende Melange
FYLL
2–3 epler
2 ts kanel
2 ss Årets ferske honning
CRUMBLE
3 dl havregryn, lettkokte
2 ss Årets ferske honning
0,5 dl flytende Melange
Tips!
Bruk gjerne norske epler og server med is
Bruk gjerne norske epler og server med is
1
Varm opp ovnen til 180 grader.
2
Bland alle ingrediensene i paibunnen godt sammen i en bakebolle.
3
Kle en springform med bakepapir og fordel røra jevnt utover.
4
Rensk eplene og skjær dem i tynne skiver. Spre så epleskivene utover paibunnen, hell honning over før du drysser kanel på toppen.
5
Bland havregryn, honning og flytende Melange i en bakebolle. Smuldre blandingen over eplene.
6
Stek smuldrepai med epler og honning midt i ovnen i ca. 35 minutter.